martes, 10 de enero de 2012

GOULOTTE QUINTANA A LA OEST DEL TAILLON

Ja que la temporada no esta éssent massa estable, ens decidim per anar a buscar el gel a cotes mes altes, com ara la cara oest del Taillon. Una bona patejada, però on sembla que trobarem molt bones condicions per l'alpinisme hivernal.

Un primer intent des de Bujaruelo, ens rebutja per culpa del mal temps, tot i que vam fer un primer llarg de no savem massa bé quina vía d'aquest vessant. Esta clar que per aquestes patejades s'ha d'anar amb la previssió de la meteo mes clara.

El segon intent el fem 20 dies desprès, però ara anem per Gavarnie. Després de remuntar les pistes d'esquí i passar pel ja conegut Coll de Bujaruelo, ens posem a peu de via, després de més de 4 hores d'aproximació. La neu en algun moment esta una mica profunda, però no tant com per fer-nos tirar enrera.

En arrivar al petit circ que fan la cara oest del Taillon i la est del Gabieto, l'ambient es totalment "Scotish Conditions" o com diuen uns vascos "Patagonia Conditions". Malgrat tot, l'estat de la neu i de les vies es força bó, així que amb en Jorge (de Cuba) i després que els Marçals hagin decidit no continuar, ens enfilem pels primers metres de la Goulotte Quintana d'aquest vessant.


Ja en els primers metres ens adonem que disfrutarem de la via. Bona neu en general i bon gel als resalts mes drets que fins i tot ens permeten possar cargols per glaç molt mes segurs del que preveiem. Fem un primer llarg amb petit resalt de gel.

El segon i mes maco, amb una bonica i fàcil cascada de bon gel. Un tercer amb resaltet de gel, mes campa de neu força raonable.


Un altre campa de neu i finalment entrem en la estreta part final amb alguns passos de mixte divertit i no massa complicats.


Finalment un altre tram de corredor de neu i ja tenim els peus possats al final de la via, mentres un altre cop les llums de la posta de sol ens regalen uns paissatges de pel·licula.




Baixada tranquila, amb en Jorge al·lucinant per la seva estrena al món de l'alpinisme hivernal i xino xano mentres anem petant la xerrada, arrivem a la furgo on els Marçals estan preparant ja el sopar.

Una bonica activitat hivernal, que val molt la pena, tot i la patejada que comporta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario