martes, 11 de enero de 2011

ALPE D'HUEZ. CASCADES FUGINT DE LA PLUJA

Aprofitant que per Reis teniem 4 dies de pont, amb en Marcel vam fer un "Tour" per diferents zones de gel properes a Xamonix (Fer à Cheval, Montriond, etc...) però a tot arreu plovia i les temperatures eren molt altes. Vam coincidir amb en Pau Escalé que venia de fer algunes "salvatjades", entre elles La Massue de grau 7 a Fer à Cheval. També vam estar per allà de xarrera amb el seu company d'aquesta escalada, el "matxaca" francés Nicolas Beauquis. Bona gent i bons escaladors.


Per mirar de portar-nos alguna cosa als piolets, vam acavar a Alpe d'Huez ja que les cascades estan a 2150 mts d'alçada (era la cota pluja/neu) i tenen una aproximació cómoda.


Vam estar totalment sols a la zona, cosa extranya en els temps que corren a les zones que compten amb un accés cómode, ja que acostumen a estar força saturades. Res a veure amb la masificació de zones com Ceillac i similars, on poden haver bofetades per un troç de gel.


Tal com vamm arrivar, vam escalar la gran clàssica de la zona: Symphonie d'Automne.


Bon gel a una cascada molt estética i disfrutona.


Al final, un petit incident no ens va deixar continuar escalant i cap a casa. De tota manera es una zona a tenir molt en compte en moments de poc gel i altes temperatures ja que la zona es molt estable i la seva alçada li dona moltes garanties. Tot això a 6 hores de Barcelona. Apunteu aquest nom: ALPE D'HUEZ!!!!

2 comentarios:

  1. Rafa, en vistes d'un proxima visita alpina, volent evitar zones massificades, aquesta que dius pot ser una bona opció.
    Ressenyes??
    Em pots enviar un privat si vols. L'adreça és al meu perfil.
    Gràcies

    ResponderEliminar
  2. Hi ha una guia de la zona publicada per François Damilano. De tota manerano hi ha gaire perdua. Aquí també trobaràs bona info:
    http://www.camptocamp.org/summits/39041/fr/alpe-d-huez-falaises-du-lac-besson

    Quan diu "Teleféric" vol dir un "telehuevo" del que has de baixar al "primer tronçon" (6,5 € la pujada)i prendre la pista de fons de l'esquerra. Les cascades millor formades eren Symphonie d'Automne, Ice Bille, un altre a la seva dreta (no recordo el nom), Stalactus, La Grotte, etc. Es una zona segura, les cascades estan totes al mateix mur i molt aprop unes d'altres, el que permet escalar varies el mateix dia.

    Apa, bones escalades!!

    ResponderEliminar