lunes, 25 de enero de 2010

LA DIAGONAL- Les altres cascades de Bielsa

Cada vegada hi ha més saturació a les zones clàssiques de cascades de gel. Fa uns dies vam veure una de les situacions més inconscients que he vist a la muntanya i ja fa molts anys que volto. A la boca sud del túnel de Bielsa, amb 6 o 7 graus positius, dia assolellat, risc 4-5 d'allaus i 34 persones a la cascada El Sueño del Agua!!!!!!!!!!!.

Pocs dies desprès, a una coneguda web d'un grup de muntanya virtual, comentaven la situació ja que ells estaven a la via en aquells moment, posant a parir els que anaven per sota. Com si el problema només fos dels altres!!!! i sense plantejar-se ni tan sols, que ells tampoc haurien d'haver-se ficat allà, encara que fossin els primers a entrar a la via. El problema no es quants eren sinó què feien allà, en aquell moment i en aquelles condicions!!!.

Nosaltres, desprès de voltar una mica analitzant les condicions de diferents zones properes, vam tenir molt clar que només era segur escalar a la boca nord, a les cascades que no tenen campes ni corredors de neu a sobre que et puguin caure a sobre (insisteixo) un dia de temperatures positives i risc d'allaus 4-5.

Així va ser com amb en Marcel, vam escalar LA DIAGONAL. Una cascada en la que gaire gent es fixa a la boca nord, on la majoria només veu la Dorada i companyia. Els companys (Canito, Roger, Marc i el Tronko) van fer una altre al costa que s'ens dubte es del millor de la zona: EL CARNAVAL, una via que vaig fer fa un parell d'hiverns amb en Javi. Penjo aquí la foto-ressenya i algunes imatges de la escalada.




Bones escalades i una mica de seny, que juguem amb coses que no tenen recanvi.

2 comentarios:

  1. Quanta raó Rafa!
    Sembla que aquell dia els àngels de la guarda tenien feina, no?

    I percert, enhorabona per l'activitat!

    ResponderEliminar
  2. Doncs sembla que l'encarregat d'aquest cos de vigilància haurà de convocar noves oposicions a Angel de la Guarda ja que els hi surt feina per tot arreu. Si t'explico lo del passat finde a Vallter, flipes!!!!!!!

    ResponderEliminar