domingo, 3 de junio de 2012

TERRADETS: Alguna cosa més que un Ral·li d'Escalada

Video del III Rally Arc’teryx 12h Escalada Terradets: http://vimeo.com/42819954 Facebook del Rally 12h Escalada Terradets: http://www.facebook.com/pages/Rally-12h-Escalada-Terradets-RALLY-12h-CLIMBING-TERRADETS/191521704223584
Aquest any ens vam proposar donar un salt endavant i fer que el III Ral·li Arc'teryx 12h Escalada Terradets, fos quelcom més que escalar de pressa durant 12 hores, així hem treballat perquè també fos una Reunió d'escaladors/as de gran paret, independentment de si es participava en el Ral·li o no.
Ambient participants en el Ral·li Per a això, ha estat important la col·laboració dels patrocinadors, que a més de la seva col·laboració fent possible l'organització d'aquest esdeveniment, han ofert activitats paral·leles obertes a tots/es els/les participants.
Ambient en el "Village" obert a tothom El cap de setmana va començar el divendres 11 de maig, en el Teatre La Lira de Tremp, amb la projecció: L'ESCALADA, Una passió compartida a càrrec de Josune Bereciartu i Rikar Otegui.
Pel seu costat, Julen Ezeiza de Zaraia Import, la distribuïdora espanyola de la marca Arc'teryx, va realitzar el dissabte 12 una presentació del nou concepte d'arnesos, fabricat per la marca canadenca.
Julen Eceiza presentant els arneses Arc'teryx Per la seva banda, el mateix dia, el gran escalador italià Pietro dal Pra, "Embassador" del fabricador de calçat de muntanya italià La Sportiva, va presentar el Futura, un nou concepte de peu de gat basat en l'eliminació dels angles.
Pietro dal Pra presentant en peus de gat Futura de La Sportiva
Pietro dal Pra i el Stand La Sportiva Charko, els distribuïdors de les populars cintes d'equilibri (Slack Line) de Gibbon, van amenitzar tot el cap de setmana amb les espectaculars demostracions dels seus raiders, fent equilibris impossibles sobre les seves cintes.
Raider Slack Line Per la seva banda, des de l'organització el diumenge dia 13, realitzem un emotiu homenatge a Gabriel Reina, l'aperturista de la Reina-Puig, una de les grans classiques de l'escalada en el Congost de Terradets i que va comptar també amb la presència d'un dels aperturistes de la primera via del Congost de Terradets: Paco Guillamon.
Homenatge a Gabriel Regna.
Gabriel Regna Música, bar i projeccions, van complementar un agradable cap de setmana, obert a tots/es els/les escaladors/res.
La participació ha estat d'allò més variada, amb escaladors/ras que han vingut des d'Albacete, Murcia, Alacant, València, Castelló, Teruel, Tarragona, Barcelona, Girona, Lleida, Zaragoza, Huesca, Vitòria, Alava, Madrid i Guadalajara, així com una cordada andorrana i un escalador argentí. Les 35 cordades participants en el Ral·li
La gran demanda per participar, ha provocat que hàgim hagut d'ampliar de 60 a 70 els/les escaladors/res participants. Algunes dades curioses: ESCALADES REALITZADES: 105 METRES ESCALATS: 33.735 DONES PARTICIPANTS: 18 CORDADES FEMENINES: 6 CORDADES MIXTES: 6 PARTICIPANTS PER EDATS: 20 a 30 ANYS: 23 31 a 40 ANYS: 27 41 a 50 ANYS: 12 51 a 60 ANYS: 8 Paco Guillamon amb els participants més veterans
Us esperem el proper any. No hi falteu!! El III Ral·li *Arc’teryx 12h Escalada Terradets ha estat organitzat pel Club @lpí Virtual en col·laboració amb la marca canadenca Arc’teryx i amb el suport de La Sportiva, Black Diamond, Gibbon, Charko, Sterling Rope, Wala i les federacions de muntanya de Catalunya (FEEC) i Espanya (FEDME), així com l'Ajuntament de Tremp i la Diputació de Lleida. Patrocinadors i col·laboradors Ral·li-2012