jueves, 26 de noviembre de 2009

La Festa del Paca al Peladet (Terradets)

Aquests dies estinc anant i venint amb un projecte per l'any vinent a Terradets. Ja ho explicaré al seu moment.

Aprofitant que haig de pujar fins al Congost i que en Pep i l'Eli estàn per la zona, faig un puja-baixa el dissabte. La idea era fer una via a la Paret de les Bagasses per continuar amb el control del sector, però en Pep insisteix per anar al Peladet. Cap dels tres ha fet mai una vía en aquella pared així que no hi ha gaire debat i de seguida enfilem el pendent que porta fins al peu de LA FESTA DEL PACA.


Sembla que aquesta vía s'ha convertit en la clàssica de la paret, així que quina millor vía per tastar la verticalitat d'quest impressionant mur??.


La via comença amb un llarg d'artificial que fins i tot supera un petit sostre. Nomès portem un estrep i per tant fem alguna filigrana per què en Pep em passi l'estrep i l'Eli es fa un invent amb cinta plana per fabricar un altre.


Desprès segueix un llarg de placa i a continuació segueixo jo per un llarg tranquilet per un diedre primer i una placa desprès. Continuo un altre llarg per un tramet de fisura vertical amb flaqueix a l'esquerra pel tram de roca menys bona de la via, encara que no hi ha cap problema per passar-hi.

Finalment en Pep fa el magnífic diedre final. Pel meu gust, el millor llarg de la via. 6a de fisura ampla amb un curiós tram "riglero" i molt bé assegurat.


Per baixar, agafem la línia de rapels de la via Destellos. Molt vertical i impresionant. En Pep s'ha oblidat l'aparell assegurador-rapelador, així que continuem amb els invents per compensar-ho.


Una bonica via per tastar l'imponent mur del Peladet i on caldrà portar al menys un estrep, varies plaquetes recuperables, cordinos finets per ponts de roca que poden estar malmessos i algun friend variat (no imprescindible).

lunes, 16 de noviembre de 2009

Via Murciana a la Sud de la Maladeta

Ja ha aparegut la via!!!!.
Quan fa uns messos ens vam ficar en el bonic diedre a l'esquerra de la pared Sud de la Maladeta (o Pico Abadias), ja ens va sorprendre que no estiguès obert. Quan vam trobar un parell de pitons, ja ho vam tenir mes clar que estaria oberta la linia, però ara, un cop publicada la informació a la revista Desnivel del mes de Novembre-09, ja s'ha confirmat.




Fa una setmana vam rebre un mail d'uns escaladors de Murcia, que ens van enviar la ressenya i fotos de la seva escalada. Comenten que la via val molt la pena (nosaltres no vam fer la seva via, nomès les 2 primeres tirades), així que penjo aquí una foto amb el traçat de la seva via (Via Murciana) i de l'Engendro que vam fer nosaltres.


Noaltres vam entrar directament pel diedre al primer larg. Crec que aquesta opció li dona més elegància i continuitat a la seva via.

Per contra, la nostra "escapada" a la dreta del gran diedre de la seva via, no val la pena, sino es per sortir més ràpid pels motius que siguin.

Així doncs, una altre bona opció amb bona roca, en aquesta atractiva paret pirenàica.